iPhone XR vs XS: Babandingan Mode Potret Peuting

IPhone XR tiasa waé nganggo hiji kaméra, tapi éta masih tiasa ngalakukeun modél modél potret sapertos iPhones dual-camera. Patarosan na: naha poto potret éta saé sareng naha aya bédana anu signifikan antara poto ti XR sareng telepon anu langkung mahal sapertos XS sareng XS Max?
Pikeun ningali bédana, urang angkat némbak potrét sapeupeuting, di hiji bar, salah sahiji tempat anu paling pikaresepeun janten wengi sareng ogé salah sahiji tempat anu paling parah upami anjeun nyobian nyandak gambar nganggo telepon. Éta nangtang.

Potret Mode dina iPhone XR katingalina benten


Narikna, iPhone XR ngareuwaskeun urang ku performa anu mantep. Sedengkeun XS nganggo kaméra telepon sékundér, anu gaduh aperture langkung laun, XR ngandelkeun panembak utama anu langkung ageung anu ngagaduhan aperture langkung gancang sareng sacara konsisten némbak gambar anu langkung cerah. Sareng kadang bédana nyaéta antara poto gelap anu praktis teu tiasa dianggo sareng anu anjeun leres-leres tiasa bagikeun sareng réncang anjeun. Éta ogé gampang difokuskeun sareng XR.
Tapi cukup ngarusak, tingali gambar di handap ieu.

# 1 Bédana dina Paparan


IMG0006
Pas ti mimiti, urang kedah nekenkeun yén aya béda anu jelas pisan antara paparan modél potret dina iPhone XR sareng XS. Kurangna kaméra telephoto sareng kanyataan yén anjeun kedah némbak kalayan gambar aslina saleresna nguntungkeun pikeun gambar wengi-wengi. Poto XR langkung cerah, anjeun tiasa ningali sakedik tukang kanggo kontéks tambihan, sareng ieu ngajantenkeun gambar langkung saé.

# 2 Bedana di Bokeh


IMG0010
Bola bokeh warna-warni dina gambar ieu nunjukkeun yén anjeun kéngingkeun tampilan anu béda pisan antara dua kaméra ieu: duanana disetél dina 'aperture' anu sami kanggo potrét, nanging iPhone XS ngagaduhan bola bokeh anu langkung ageung. Nanging, ieu henteu ngajantenkeun kaméra anu langkung saé di dieu, sabab latar tukangna poék sareng sakabeh gambar katingalina rada teu wajar. Kami & apos; kedah ngahurungkeun lampu kilat dina kadua telepon di dieu, sabab mustahil pikeun modeu potrét bahkan tiasa dianggo nalika lingkunganana ayaieupoek. Perhatoskeun kumaha anjeun tiasa ningali palang di tukang dina poto tina XR, éta jelas gambar na langkung saé.

# 3 Bedana paparan tiasa ngareureuwas


IMG0014
Dina poto ieu, XS nangkep poto hideung hideung anu henteu pantes dibagi, tapi kami ngan ukur hoyong nunjukkeun kumaha langkung seueur cahaya anu anjeun kéngingkeun nalika némbak potret sareng iPhone XR. Poto XR ogé teu kabuka, tapi tiasa dianggo, henteu sapertos poto XS éta. Kami ogé parantos néwak adegan anu sami nalika lampu kilat hurung. Perhatoskeun kumaha lampu kilat kuring langkung saé nalika kahuruan tina anu caket kana XR, sedengkeun dina XS katerangan ti lampu kilat pisan samar-samar.

# 4 Bedana dina Sudut pandang


IMG0009
Dina poto ieu, kami hoyong nunjukkeun bédana sudut pandang. Perhatoskeun kumaha lensa telephoto dina XS nutup latar tukang sareng ngajantenkeun poto anu langkung raket, fokus kana poko, sedengkeun XR nunjukkeun latar tukang lengkep sareng nyayogikeun langkung seueur kontéksna.

# 5 lega vs ketat


IMG0018
Anjeun tiasa ningali ieu sakali deui dina gambar ieu di dieu: perhatoskeun tangkal di tukang anu jauh langkung lega dina iPhone XR. Anjeun ngan saukur teu tiasa ningali éta dina iPhone XS. Tangtosna, parobihan sudut pandang ogé ngagaduhan sudut anu bénten sareng ngeunaan babandingan jalma anu nembak: fitur pameunteu katingali langkung ngagem sareng simétris dina XS.

Kecap Akhir

Apple, kumaha upami anjeun masihan pangguna XS pilihan pikeun nganggo kaméra utama pikeun potrét?

Kasimpulanana, jelas yén aya bénten ageung sareng cara modeu potret dina iPhone XR sareng XS. Dina kaseueuran kasus nalika wengi, kami langkung milih gambar ti XR tibatan XS kantun sabab éta langkung hadé dipaparin, tapi ogé kusabab éta ngandung langkung seueur kontéks.
Kami bingung naha Apple henteu ngijinkeun pangguna dina iPhone XS sareng XS Max nganggo kaméra utama telepon pikeun modeu potrét. Ieu jelas bakal mawa anu pangsaéna pikeun dua dunya kana séri XS. Ayeuna, iPhones anu langkung mahal bakal sering nyandak gambar potret langkung parah tibatan iPhone XR anu langkung mirah kusabab anjeun henteu ngagaduhan pilihan pikeun némbak nganggo kaméra utama dina kulawarga XS.